Evrensel yaşamın akıllı network sistemi.

Nedenselliğin karmaşık işleyişini bilememek rastlantısallık sanılmış.
Bilim, yaşam dediğimiz varoluş kümesinin içindeki belirsizlik yaratan karmaşık oluşların arkasındaki nedenselliği anlayabilme süreci / yöntemi imiş.
Konser, miting, futbol basketbol maçları, toplu yapılan motivasyonlar, askeri ve dinsel törenler, ibadetlerde olduğu gibi .. benzer zihinsel aktiflikte olan insanların; düşünce ve davranışlarının bir süre sonra daha da benzeşerek senkronize olduğunu hepimiz deneyimlemiş veya gözlemlemişizdir.

İki haftalık bir süre içinde bile aynı filmleri izleyen, aynı kitapları okuyan, aynı tecrübeyi paylaşan ve sadece birbirleriyle konuşan iki kişinin beyin dalgalarının haritasının (connectom) birbirlerini etkileyerek benzeştiği beyin haritalarının bilgisayar arayüzünde görüntülendi.

Bir yerden başka bir yere göç etmekte olan sürüler halindeki kuşların, belirli toplanma birleşme ve göç öncesi anlarında havada bir bulut şeklinde bir yapı oluşturarak, senkronize olmuş hareketlerle dans etme deyimi ile ifade ettiğimiz birbirleriyle tamamen uyumlu devinimlerini görmüş veya video görüntülerini izlemişizdir.

Çocukluğumuzda hepimiz merak edip yakından incelediği karınca yuvalarında; her bir karıncanın işbirliği, uyum ve akıllı bir organizasyon içinde bulunarak, tek tek karıncaların yapabileceği işlerin çok ötesinde, koloni olarak işler başarabildiklerini görmüşüzdür.

Evrenin her noktasında canlı, şuurlu, akıllı olan bu bilinç dolayısıyla;
yaşamın içindeki bağlantılı algoritmalar ile her şey birbirinden etkilenmekte, öğrenmekte ve belirli bir süredeki yaşam ortamı içinde birbirleriyle bağlantısal olarak bütünlük göstermekte.

Teorik fizikçiler bu işe Kuantum Alanı diyerek '' doğanın tüm kanunlarını yöneten birleşik tümleşik enerji ve güç alanı / boyutu'' tanımıyla tarif etmeye çalıştılar.
Kuantsal boyutta her şey Tek bir şuur hâlinde ve bu boyut “ Yaşam” sıfatının ta kendisi !

Özellikle yapısal özellikleri benzerlik gösteren yaşamın her noktasındaki varlıklar belirli süre ve ortam şartlarında kaçınılamaz bir şekilde bu akıllı yaşam enerjisinin '' kader ağları '' (yaşam networkünün işletim kuralları) içinde senkronize olmakta.

Aşağıdaki videoda görülen benzer yapıdaki metronom aletlerinin esnek yapıdaki bir masa üzerinde farklı zamanlar ve periyotlarda başlayan hareketlerinin .. 2,5 dakikalık bir süre içinde senkronize olarak bağlantılı bütünsel bir harekete ulaşmaları; bu işleyişin basit te olsa bir örneği.


Tabiidir ki bu tür sistemleri anlayamayıp, zihindeki kalıplaşmış fikirlerini, uzun yılların birikimiyle beyinde tortulaşmış inanç putlarını kırmakta zorlananlar için yine insan beynindeki amigdalada sigorta işlevi gören bir mekânizma da var !

İnkâr, zihnin sigortası !
Kişi, idrâk etmekte âciz kaldığı noktada.. inkâr sigortasını attırarak, veri tabanındaki şu ana kadar olan girdilerden oluşturduğu kabul ve varsayımlarına sarılarak .. düşünsel sağlığını korumaya çalışırmış !

Günümüz teknolojileriyle geliştirilen internet protokoller (ip), algoritmalar, yazılımlar, fiber hatlar ve akıllı switch ve bulut teknolojisi gibi sistemlerde uygulamaları yapılmakta olan yerel ağ,  global internet (geniş alan ağı) ve bulut teknolojisi uygulamalarında;
iletişim, konuşma, öğrenme, senkronize olarak birlikte çalışma sonucunda,
networkü oluşturan her bir noktadaki donanım ve yazılım kapasitesinin aritmetik toplamından çok daha fazla bilgi, iş, yetenek,
zekâ oluşturulmakta ve depolanabilmektedir.

Tersine mühendislik denilen; '' yaşamdaki akıllı tasarım ve kurallardan örneklenip, öğrenerek yapılan bilimsel teknolojik buluşlar, yenilikler, uygulamalar, ürünler'' .. yıllar içinde çoğaldı.

''yaşamın ve başlangıçtan günümüze kadar süregelen evrimsel dönemlerin içinde her bilgi mevcuttu !
hiçbir şey yoktan var olmayıp, var olan hiçbirşey de yok olmadı (Lavosier kuralı)
her zerrede var olan kozmik enerji (evrensel quantsal bilinç) ile, ham bilgi (data) açığa çıkarılarak, işleniyor''

İnsan beyni çalışma mekanizması, zekası, bilinci de yaşam dediğimiz evrensel tümel aklın günümüz itibariyle tam olarak çözemesek te.. matematiği, algoritmaları, kodlarıyla meydana gelmiş, tasarımlanmış, evrimleşerek çalışmakta olan bir yapı.
  • DNA/RNA'mız 4 harfli, protein dünyası 20 aminoasitli bir kod.
  • Dijital dünya 2 byt, konuşma ve yazma algoritma alfabemiz 29 harfli kodlardan oluşmakta.
Önceki yüzyıllardaki bilim ve teknolojik yetersizlikleriyle kabul gören '' bilinçli organizmalardaki madde beden / zihin / yaşam ayrılığı'' yanılsaması günümüz bilgileriyle aşıldı.

20. yüzyıl başında atom patladı !
protonlar, elektronlar, çekirdekler, nötronlar, mezonlar, kuarklar, dalgalar .. derken, herşey ortalığa saçıldı !
makrokozmos ile mikrokozmos birleşti, evren,  madde,  beden,  beyin,  zihin,  akıl,  bilincin bütünlüğü ispatlandı.
Ayrı boyutlar, mekanlar zannedilen iç içe geçmiş dalgasal şuursal katmanların eşzamanlı olarak iç içe birlikte bağlantılı çalışması farkedildi.

Bilimsel literatürde ağızlara sakız yapılan determinizm ve diyalektik materyalizm de.. yerini olasılık ve bağlantısal bütünsellik kavramlarına bıraktı !

Herşey içinde bulunduğu ağ ile gerçekleşir.
Yaşam birbirini içerisine girmiş enformasyon ağları sonucu ortaya çıkar. Bu açıdan baktığımızda, birlikte yaşamı paylaşarak ..
aynı masalarda hep beraber titreşerek senkronize olduklarımızla ..
fiziksel yakınlıklarla ve bağlantılarla yerel ağlarda ve internet ağlarımızda kimlerle dansederek, titreşip sürüyle birlikte uyumlu olarak, ortak akla uyup senkronize olup,
hangi düşünce boyutlarına, hangi bilinç bulutuna göç edebileceğimizi de tahmin edebiliriz .. diye düşünüyorum ?

Yazı için yararlanılan kaynaklar;
- Northwestern Ün. nöroloji prof. Dr.Moran Cerf'in beynin elektrik sinyallerinin senkronizasyonu üzerine çalışmalar.
- Human Brain Projekt / beyin sinir cerrahi uzmanı / Prf.Dr. Türker Kılıç konferans ve makaleleri.
- The Holographic Universe / Michael Talbot / kitap.
- Yenilen / Ahmed Hulusi / kitap