Televizyon Kanalları Kayıt Arşiv ve çoklu izleme - VideoWall yönetim teknolojisi

Televizyon sektörüne reklam veren şirketlerin, kamu hizmeti yapan kurum merkezlerinin ve belediyeler gibi yerel hizmet ve etkinlik üreten kurumların; televizyon kanalları üzerinden yayınlanan kendileriyle ilgili medya da çıkan haber, reklam, hizmet - etkinlik gibi içeriklerini kayt altına alma, izleme ve denetleme ihtiyaçları için ..
kayıt ederek arşivleme ve belirli noktalarda çoklu görüntü olarak izleme teknolojisine ihtiyaçları vardır.

Bu teknolojide, ulusal ve yerel kanallardan oluşan belli bir sayıdaki televizyon kanalları, uydu anten ile alınarak; Uydu giriş - IP çıkış özellikli Gateway cihazı ile yerel network merkez switch cihazına multicast IP TV yayını olarak iletilme yöntemi uygulanır.

Lokal Network IP TV çoklu izleme kayıt

Gateway ile uydu ve yerel yayın kaynakları vasıtası ile alınan TV kanallarına ilave olarak, firma, kurum, belediye etkinlik ve toplantılarında kullanılmak üzere sistemde bir adet de HDMI giriş - IP çıkış Encoder cihazı vardır.
Encoder isimli bu cihazla / görüntü ve sesi IP kılıflı olarak kodlayıcı / belediye, kurum, şirketlerin toplantı - etkinlik - tanıtım - sunum aktivitelerini yerel network veya
gerekli ise internet üzerinden yayınlanmak için kullanılır.

Yerel network üzerinde multicast özellikli switchler ile IP olarak dağıtılmakta olan televizyon ve etkinlik yayınlarını belirli bir sürede kayıtlı olarak barındırmak ve büyük ekran televizyonlar, videowall ekranlarında çoklu ve sayfa atlamalı olarak görüntülemek için de; kayıt ve mozaik server cihazı konulur.

Televizyon yayınlarının yerel network üzerinde iletimi sistemindeki Kayıt - Arşiv - Mozaik ekran yönetim server cihazı vasıtasıyla ..

* Sistem belirtilen kaynaklardan aldığı yayınları istenilen gün, ay ile arşivleme yapar.
* Arşivlenen içeriğin index yapısında ayrıca veritabanında kaydı sağlanarak arşive erişim adına hızlı web tabanlı arabirim kulanır.
* Kayıt sistemi Raid 6 veri koruma sistemine göre veri depolar.
* Sistemin web arayüzü konrolü ve çoklu operatör seçeneği dolayısı ile yerel olarak veya internet üzerinden erişim ve kontrolü kolaydır.

* Arşive web tabanlı erişim ve indirme seçeneği mevcuttur.
* Arşiv içeriğinin belli zaman aralıklarında gün ay yıl saat ve dakika seçeneklerinde arama yapılarak istenilen kanalın kayıtlarına erişim yapılabilir.
* Sistem yayınları network üzerinden de stream edebilir olduğundan, yerel networkün herhangi bir noktasından anlık ön izleme imkanı sunar.
* Sistem ağ üzerinden kayıt yapabilme ve mevcut bir ip tv sisteminden SAP anonslarını okuyarak kanal listelerini çekebilme özelliklidir.

* Arşive erişim ve sorgulama arama istenilen çevimiçi lokasyon (internet uzak erişim) üzerinden yapılabilmektedir.
* Kayıt yönetim sistemi aynı zamanda videowall sistemiyle entegre olarak çalışabilir.
* VideoWall fonksiyonu, HDMI çıkışlı, 16 kanal tek ekran ve 4 kanallı sayfa atlamalı olarak çalışabilmektedir.

TV kanalları kayıt - arşiv yönetim sistem bileşenleri

Büyük şirketler, belediye merkez binaları, kurum genel merkez binaları gibi yapılarda bu televizyon yayınları da şu yöntemlerle izlenebilir.

1- PC, Laptop, Tablet ve mobil cihazlarda VLC player üzerinden izleme yapılabilir.
2- Büyük ekran televizyonlarda settopbox kullanılarak kanallar izlenebilir.
3- Multicast yayın izleme özelliği olan smart tv cihazlarıyla televizyon ethernet girişinden direk olarak izlenebilir.
4- VideoWal ekranı kullanılarak videowall server çıkışındaki HDMI kablo bağlantısıyla çoklu görüntü ve 4 e bölünmüş sayfa atlamalı olarak izlenme çeşitlilikleri vardır.

Bir resmi kurum merkez binasındaki bu uygulamada kullanılan cihazlar;

  • Blankom 16 Paket (dijtal tv paketi) Uydu yayın giriş - IP yayın çıkış gateway cihazı.
  • Blankom Transcoder donanımlı server cihazı.
  • Kayıt - arşiv ve videowall yazılım yüklü server sistemi.
  • Blankom 6600+ Settopbox cihazı.
  • Blankom HDMI giriş / IP çıkış taşınabilir encoder.