Öteki Dünya / Meta Universe'den son haberler !

Yaşamakta olduğumuz fiziksel evren boyutumuzda, biyolojik beyin tarafından yaşam sürecinde, sürekli olarak üretilip güncellenen ‘insan' bilinci .. uzay ve zaman kayıtlarının ötesinde ‘’quantum bilgisi’’ olarak tanımlanan bir yapı.  
Dünya şartlarında biyolojik beden yapıları ve fiziksel ortam algılarıyla yaşarken ?
varlığını biyolojik beden ile özdeşleştiren insanlar ..ölüm ile birlikte bilinçlerinin de uçup sonlanacağını, kaybolacağını zannederlermiş ?

Beden ve biyolojik beyin ölümü gerçekleştiğinde bireysel bilinçler madde beden kayıt bağlantısından kurtulur .. biyolojik beden beyin ölür, çürüyüp dağılır ama ..?
ruhsal boyut diye tanımlanmaya çalışılan kuantum alan kayıtlı bilinç sonsuza kadar devam eder.
* Münih / Max Planck Fizik Enstitüsü araştırmacıları
 
Nöron diye tanımlanan beyin hücresinin yapısal bir bileşeni olan protein bazlı mikrotübüllerin.. bilinci;  atom altı düzeyde kuantum bilgilerine dönüştürüp quantsal boyutta kaydettiğine dair kanıtlar bulundu.
Bu yapıyla ilgili derinlikli deneysel araştırma yapan uzmanlar, nöronlardaki mikrotübül yapıların '' bilinci kuantum düzeyine çevirip, depolama fonksiyonu gerçekleştirdiği sonucuna varıyor.
* Dahi ing. fizikçi Sir Roger Penrose ve Arizona Üniversitesi anestezi uzmanı Hameroff araştırma ve bulguları.

Biyolojik bedenler kendi kendilerini yok etmeye mahkum olsalar da, beynimiz 20 watt'lık bir enerji çeşmesi, bu enerji ölümle bitmez.
'' Bilimin en kesin aksiyomlarından biri; var olan enerjinin asla yok olmayıp; bir boyuttan diğer boyut veya forma dönüşmesi ''
* Robert Lanza / Biyomerkezciliğin Ötesinde: Zamanı, Mekânı, Bilinci ve Ölüm Yanılsamasını Yeniden Düşünmek / "Beyond Biocentrism: Rethinking Time, Space, Consciousness, and the Illusion of Death" kitap.

* * * alıntılar ( https://dailygalaxy.com/2020/03/quantum-death-human-cells-carry-quantum-information-that-exists-as-a-soul-weekend-feature/ )
 
AR VR metaverse 5G 6G IOT transhuman virtual reality

Binlerce yıl önceden başlıyarak 1.400 yıl önce güncellenerek tamamlanan ve insanlığa aktarılan evrensel bilgilerde mecazi olarak açıklanan '' öteki dünya '' nın içsel kapıları, bakıp ta görebilenler, inkâr etme kolaycılığına değil de.. idrak etme yüceliğine erişebilenler için ! anlaşılabilir hale gelmeye başladı.
 
Fakat ! nedense ? son dönemin küresel medyaları, sosyal medya portalları, telekomünikasyon, oyun eğlence sektörleri,
dijital / bilişim dünyasının yazılım ve donanım tröstleri .. 
ısrarla bizleri içsel dünyalarımızdan uzaklaştırıp dış dünyalara ''öte''lemekte !
  • Feysbuk'un isim değiştirip kurumsal ismini Meta yaparak bu yeni sektöre büyük bir yatırım yapması,
  • Gogıl ve Epıl'ın sanal gözlük sektöründe yeni ürünler modelleri piyasaya sunması
  • Mikrosoft'un Mesh ismini verdiği bir projeyle kendi sanal evrenini kurmayı hedefleyerek bu evrene giriş için Hololens2 isimli sanal gerçeklik gözlüğü tasarlaması,
  • EpicGames şirketinin Fortnite ile kendi Metaverse ortamını kuracak olması ..
gibi son dönem gelişmeleri..!  fiziksel boyut ve ölümsüz ruhsal boyuttan sonra ! alternatif yaratarak, paralel evren formunda Metaverse boyutu inşa etme işaretleri.

Metaverse Echosystem Diagram

5G telekom altyapısının yaygınlaşması, hemen ardından bir üst yapı olan 6G altyapısının daha şimdiden hazırlanması, dijital tröstlerin metaverse programları tamamlaması ve sanal gerçeklik (VR) gözlüklerinin ucuzlayıp yaygınlaşması ile bu sürecin başlatıldığını söyleyebiliriz.
 
Uzun yılların verdiği birikim ve.. teknoloji, insan, toplum etkileşimini içinden izleyen biri olarak gördüğüm kadarıyla ..?
biri içsel (ruh), diğeri dışsal (fiziksel) boyuttan sonra 3. boyut olacak dijital boyuttan girilecek olan yeni öte dünyanın katılımcıları da..
iki farklı  yapıdaki ( insan // insanımsı ) toplumsal katman arasında yönlenmiş olacak.
 
Varolmanın başlangıcından günümüze kadar gelen tarihsel süreçlerde her dönem ve coğrafyadaki gibi, hakikât arayışında, acı da olsa? gerçeğe ulaşma peşinde olanlar
bu makalenin giriş bölümündeki içsel boyuttan ulaşılan öte dünya verilerinin peşinden giderken ?

Diğer, ezici çoğunluğu oluşturan toplum kesimi de; devletlerin kontrolünü aşan şirket/rokrasi, algoritma diktatörlükleri, yazılım donanım ve dijital medya kartelleri hegemonyasıdaki sanal dünyaların, öte evrenlerinde .. matrix'in 4 boyutlu alemlerinde, seslerini duyurabilmeye .. sanal benliklerini göstermeye çalışacaklar.

Abd başkanı olduğu dönemde; küresel medyanın bir kanadına ve ulus devletler üstü medikâl kartellere tavır aldığı için;
twitter, youtube, insta, feys'ten bile aforoz edilen, üyelik ve paylaşımları silinen Trump'ın bile barındırılmadığı,
devletlerin kanun ve kurallarının da dışında dijital diktatörlüğün hükmettiği, itiraz edilmeyen '' topluluk kuralları '', portal altyapılarında kullanılan içeriklere göre manüple edilen zaman akış diyagramları, egolarını okşayan ve şişiren avatarlarıyla ..
metaverse varoşlarında hacklenecek, yemlenecek, debelenecekler.

Metaversi çok merak edenler için film

'' Ready Player One " 2018'de vizyona girmiş filmin konusu : 2045’li yıllardaki teknoloji ve dünyanın geldiği durum, kişileri dijital bir evrene sürüklüyor.

Hepimiz ''kendi sanal dünyamız'dayız